środa, 23 października 2013

MALINOWY BAŁAGAN W ETON

Takie połączenie wypróbowałam  w przepisie na Babeczki z Malinowym Eton Messem. Babeczki mnie zachwyciły, a niedosyt kremu postanowiłam zaspokoić porządnym kubkiem ‘bałaganu’. W bazowym przepisie podstawowymi owocami były truskawki. Tutaj malinki smakowały równie dobrze. Jedynym mikro-minusem były pesteczki. Ale to tak drobny szczegół, że nie wpłynął na doskonały smak deseru. Eton Mess to po prostu mistrz prostych i szybkich deserów.









MALINOWY BAŁAGAN W ETON
Składniki:
750ml śmietany kremówki
3 łyżeczki cukru pudru
1 szklanka pokruszonych bez
750g malin
Maliny posypać cukrem. Śmietanę ubić. Dodać pokruszone bezy i 2/3 malin. Wymieszać. Deser przekładać do pucharków. Wierzch przybrać pozostałymi owocami.














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz