Te lody cytrynowe z programu Anny Olson
są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Nie liczę tu czasu mieszania lodów gdy ktoś nie posiada maszynki do lodów, czyli na przykład ja. Mimo, że
dodaje się płynną kremówkę, lody i tak wychodzą puszyste. Bardzo dobrze się
nakładają nawet tuż po wyjęciu z zamrażarki. Ich smak jest bardzo orzeźwiający.
Polecam na letnie upały.
LODY CYTRYNOWE
Składniki:
2 cytryny
½ szklanki cukru
¾ szklanki maślanki
1 ¾ szklanki śmietanki 30%
Cukier rozpuścić w 1/3 szklanki soku z cytryny. Dodać skórkę
otartą z 1 cytryny oraz maślankę i śmietankę. Przełożyć do maszynki do lodów.
Mrozić.
Muszą być orzeźwiające!!!
OdpowiedzUsuńTak, to prawda. Zwłaszcza, ze do moich lodów /z rozpędu/ dodałam ciut więcej soku z cytryny.
OdpowiedzUsuń