Ażurowe naleśniki zobaczyłam po zabłąkaniu
się na stronę Tipy.pl. Od razu przypadły mi do serca. Najlepsze były świeże, bo
utrzymywały swą formę i były chrupiące. Po odstaniu, naleśniki straciły nieco
fason, a tym samym chrupkość. Ciekawa była zabawa podczas nakładania ciasta, a
sama forma podania naleśników robiła wrażenie. Moi ludzie bili się o to, kto
zdobędzie dany wzór. Jeśli macie wolną chwilę, działajcie z ażurowymi
naleśniczkami. Dzieciaki będą miały ubaw, a Wy możecie wyżyć się artystycznie.
AŻUROWE NALEŚNIKI
Składniki
½ szklanki mąki
1 jajko
1 szklanka mleka
½ łyżki cukru
1/8 łyżeczki soli
15g roztopionego masła
Wszystkie składniki wymieszać.
Rękawem cukierniczym z małą okrągłą końcówką wyciskać ażurowe wzory. Usmażyć.
Posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz