Przedstawiam moją wersję ‘śniadaniowych muffinow’. Pomysł zaczerpnęłam z Internetu, lecz dobór dodatków był według mojego gustu. Wyglądały bardzo efektownie. Smakowały równie dobrze. Często zabierałam je ze sobą na weekendowe wyjazdy i serwowałam na śniadanko rodzince mojej lub męża. Czas pieczenia zależy od preferencji smakoszy. W moim przepisie został wydłużony ze względu na strach małżonka przed płynnym żółtkiem.
MUFFINY
ŚNIADANIOWE
Składniki:
12 plastrów
szynki
6 jaj
1
cebula
1 łyżeczka
masła
1
czerwona papryka
3
plastry sera żółtego
1 łyżka
szczypiorku
½
łyżeczki soli
¼
łyżeczki pieprzu
Do
foremki na muffiny wkładać kolejno składniki. Zapiekać przez około 15 minut.
Kolejność warstw:
2
plastry szynki – cebulka podsmażona na maśle – pokrojona papryka –sól pieprz –
jajko – sól – pokrojony ser żółty - szczypiorek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz