Znalezione zostały na wycinku z nie wiadomo już,
której gazety. Wypróbowane w celach testowych przed planowaną imprezą
urodzinową. Stanowiły ciekawą alternatywę na ciepłą kolację. Smakowały
podobnie, jak szynkowe ślimaczki, lecz tutaj nieco bardziej dominowała
śmietana. Forma i kształt tej przekąski budziły ciekawość i cieszyły oko.
SZYNKOWE
MUFFINY Z CIASTA FRANCUSKIEGO
Składniki:
300g
ciasta francuskiego
150g
szynki
150g
sera żółtego
150g
śmietany
1
łyżka mąki ziemniaczanej
2
jajka
2
łyżeczki ziół prowansalskich
½
łyżeczki soli
¼
łyżeczki pieprzu
½ łyżeczki
gałki muszkatołowej
Z
ciasta wyciąć prostokąty wielkości około 10x10 centymetrów. Umieścić je w
wysmarowanej masłem formie do muffinek. Pozostałe składniki wymieszać. Napełnić
foremki z ciastem. Skleić rogi. Można posypać startym serem. Piec w 200°C przez 35 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz