Ciasteczka inne niż dotychczas. Z
wierzchu chrupiące, w środku miękkie i ciągnące. W stu procentach migdałowe.
Jako nadzienia można użyć dowolnych dodatków - dżemu, powideł, budyniu itd.
Ciastka były bardzo słodkie, a z powidłami tę słodycz odczuwało się podwójnie.
I nie wyglądały już tak dobrze. Według mnie najlepiej prezentowały się i smakowały
z płatkami migdałów. Płatki dodawały ciastkom uroku i delikatności. Przepis ze
strony Moje Wypieki.
WŁOSKIE
CIASTECZKA MIGDAŁOWE
Składniki:
3
białka
300g
zmielonych migdałów
300g
cukru pudru
1 łyżka
miodu
Wszystkie
składniki wymieszać. Schłodzić przez godzinę. Formować kulki wielkości orzecha
włoskiego.
Dodatkowo:
¼
szklanki cukru pudru
50g płatków
migdałowych
Kulki z
ciasta obtoczyć w cukrze pudrze. Ułożyć na blasze. Lekko spłaszczyć. Kciukiem
zrobić wgłębienie. Włożyć w nie płatki migdałów. Ciastka piec w temperaturze 190°C przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz