wtorek, 2 kwietnia 2013
ANANAS CEJROWSKIEGO
Lubię oglądać programy pana Wojciecha
Cejrowskiego. W jednym z nich przedstawiał sposób podania ananasa. Ujął to tak
– ‘Skoro Pascal i Makłowicz mogą podróżować, to Cejrowski może gotować’. Też
prawda, heheh. Krojenie ananasa polegało na zrobieniu tzw. schodków. Wygląda to
bardzo estetycznie i jest bardzo praktyczne w podaniu i jedzeniu. Drobny
szczegół, ale może ułatwić życie i oszczędzić czas.
Ananasa przekroić na ćwiartki. Najlepiej nie obcinać liści. Miąższ w każdej ćwiartce odciąć od skórki. Miąższ pokroić w centymetrowe plastry. Wysunąć każdy plaster w przeciwnym kierunku tworząc schodki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz