Gdy za oknem 35 stopni, nie chce się
włączać piekarnika. Ale, gdy napadnie nas smak na domowe wypieki, co wtedy?
Poratują nas ciasteczka z mikrofalówki. Ciasto przygotowuje się jak zwykle, a
czas pieczenia wynosi jedynie 3 minuty. Ciastka smakują dobrze, słodkie i z
czekoladą. Jedyny minus to kolor. Blady. Cóż, inaczej się nie da. Przepis od
Ochikeron.
CIASTKA
Z MIKROFALÓWKI
Składniki:
100g
masła
50g
cukru
1 jajko
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
130g
mąki pszennej
½
łyżeczki proszku do pieczenia
50g
groszków czekoladowych
Masło
utrzeć z cukrem. Dodać jajko. Wlać ekstrakt. Wsypać mąkę z proszkiem. Dodać czekoladę.
Wymieszać. Pergamin pociąć w małe kwadraty. Na każdym rozsmarować łyżkę ciasta.
Ciastka włożyć do mikrofalówki. Piec na maksymalnej mocy przez 3 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz