Kolejna odsłona ciastek biscotti, tym
razem w wersji własnej. Dodałam do nich figi, ponieważ z nimi jeszcze nie
jadłam biscotti. Owoce wcześniej moczyłam we wrzątku. Można też moczyć je w
herbacie, wtedy zyskają na smaku. Do tego dodałam orzechy włoskie, bo akurat
takie był w zapasie. Powstały pyszne i pożywne sucharki. Uwielbiam je i polecam
wszystkim łasuchom biscotti.
BISCOTTI
Z FIGAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI
Składniki:
2 ¼
szklanki mąki
1
szklanka cukru
3 jaja
1
łyżeczka proszku do pieczenia
Z tych
składników zagnieść ciasto.
Dodatki:
1 łyżka
startej skórki z cytryny
1
szklanka posiekanych prażonych orzechów włoskich
½
szklanki posiekanych fig moczonych we wrzątku
Do
ciasta dodać dodatki. Wymieszać. Uformować dwa lekko spłaszczone wałki. Piec w
temperaturze
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz