Przepis znaleziony na szybko pośród wycinków
ze starych gazet. Był równie szybko przygotowywany, pod tak zwanym wpływem
chwili. Banany lubię, więc deser też mi smakował. Brakło odrobiny rześkości w
postaci gałki lodów lub bitej śmietany. Niestety tego szczegółu zabrakło w
mojej lodówce. Nadrobię następnym razem. Przepraszam za jakość zdjęć. Gdy na
nie patrzę, dochodzę do wniosku, że doskonale opisują nastrój, jaki panował
podczas tamtego wieczoru. Pora była późna i dość już mroczna, osłodziła nam ją
dawka owocowego deseru.
SMAŻONY BANAN W POLEWIE
CZEKOLADOWEJ
Składniki:
2 banany
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka masła
4 kostki gorzkiej czekolady
2 gałki lodów
Obrane banany skropić sokiem z cytryny. Smażyć na maśle na
złoty kolor. Polać roztopioną czekoladą. Podawać z lodami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz