wtorek, 28 marca 2017

OMLET NALEŚNIKOWY



Bardzo szybki omlet, który uwielbiają moje dziewczynki. Jego składnikiem są tylko dwa jajka, powiem szczerze, że nawet nie dodaję do niego soli. W wersji dla dzieci, omletowi towarzyszy wyłącznie grzanka z masłem. Natomiast wersji podania może być mnóstwo. Złożony w kopertę na grzance z awokado i pomidorkami, pokrojony w sałatce lub z kiełkami i papryką dodanymi jeszcze na patelni. Codziennie inaczej. Podpatrzone u Jamiego. Polecam.






OMLET NALEŚNIKOWY
Składniki:
2 jajka
Jajka dobrze roztrzepać. Wylać cienką warstwą na patelnię, jak naleśniki. Gdy spód się zetnie, omlet złożyć na pół, a potem w kopertę. Podawać na grzance, z pomidorami i bazylią.










 P.S. Tak, wiem, że jedno zdjęcie jest "do góry nogami" =)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz