Kolejna propozycja ‘sucharków’. Z
dodatkiem granoli. Może nie wyglądają zbyt imponująco, ale to przez to, że
granola nie wyróżnia się w ciastkach ani kolorem, ani fakturą. Natomiast dodaje
im chrupkości i smaku. Inspiracja ze strony My Recipes. Użyłam Granoli Klonowej,
ale może być każda inna. Smacznego chrupania.
BISCOTTI
Z GRANOLĄ
Składniki:
2 ¼ szklanki
mąki pszennej
¾ szklanki cukru
3 jaja
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
1 ½ szklanki
granoli
Wszystkie
składniki wymieszać. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Uformować lekko spłaszczone wałki. Piec w temperaturze 170°C przez 25 minut. Ciasto
pokroić w skośne kromki o grubości 1,5 centymetra . Piec
je jeszcze przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz