wtorek, 8 grudnia 2015

BISCOTTI Z GRANOLĄ

Kolejna propozycja ‘sucharków’. Z dodatkiem granoli. Może nie wyglądają zbyt imponująco, ale to przez to, że granola nie wyróżnia się w ciastkach ani kolorem, ani fakturą. Natomiast dodaje im chrupkości i smaku. Inspiracja ze strony My Recipes. Użyłam Granoli Klonowej, ale może być każda inna. Smacznego chrupania.




BISCOTTI Z GRANOLĄ
Składniki:
2 ¼ szklanki mąki pszennej
¾ szklanki cukru
3 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 ½ szklanki granoli
Wszystkie składniki wymieszać. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Uformować lekko spłaszczone wałki. Piec w temperaturze 170°C przez 25 minut. Ciasto pokroić w skośne kromki o grubości 1,5 centymetra. Piec je jeszcze przez 15 minut.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz