Dziś przedstawiam bułeczki Scones w pomarańczowej
odsłonie. Ten piękny kolor powstał po dodaniu do ciasta puree z dyni.
Inspiracja ze strony Moje Wypieki. Polecam. Najlepsze z masłem.
DYNIOWE
SCONES
Składniki:
350g mąki
pszennej
3 łyżeczki
proszku do pieczenia
½ łyżeczki soli
1 łyżka cukru
50g masła
2 jajka
250g puree z
dyni
20ml mleka
100g rodzynek
Suche składniki posiekać
z masłem. Dodać mokre składniki. Wymieszać. Lekko zagnieść. Ciasto wyłożyć na
stolnicę wysypaną mąką. Rozwałkować. Złożyć w kopertę. Ponownie rozwałkować na
grubość 2. centymetrów .
Wycinać kółka. Bułeczki ułożyć na blaszce. Wierzch można posmarować mlekiem.
Piec w temperaturze 230°C
przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz