Przepis na baton musli wydaje się prosty:
płatki, bakalie i coś do ich zlepienia. Ja oparłam się na proporcjach z
programu Wiem Co Jem. Rolę składnika łączącego pełni tu mleko skondensowane
słodzone. Batony są słodkie i chrupiące. Doskonałe jako przekąska na drugie
śniadanie lub zdrowy zapełniacz między posiłkami. Batoniki są naprawdę smaczne.
Polecam.
BATON
MUSLI
Składniki:
1
puszka mleka skondensowanego słodzonego
250g
płatków owsianych
100g
suszonej żurawiny
125g
nie solonych fistaszków
125g
pestek słonecznika i dyni
75g
wiórków kokosowych
Wszystkie
składniki wymieszać. Masę wyłożyć na blachę o wymiarach 25x35 centymetrów
wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 130°C przez 45-60 minut. Po
wyjęciu z formy masę pokroić w prostokątne batony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz