Daktella to bardzo ciekawy słodki
wynalazek. Na kanapki się nie nadaje, lecz jako dodatek do słodkich przekąsek,
owocowych chipsów, naleśników, racuszków, nadzienie babeczek czy drożdżówek - owszem. Jest
bardzo słodka, chociaż nie zawiera cukru. Jest to świetna opcja na zdrowy,
słodki przysmak. Mój przepis pochodzi z programu Szczypta Smaku. Na kanapki polecam natomiast Krem Czekoladowo - Orzechowy.
DAKTELLA
Składniki:
100g
suszonych daktyli bez pestek
½
szklanki wody
1
łyżeczka oleju kokosowego
1
łyżeczka kakao
50g
prażonych orzechów laskowych
Daktyle
gotować w wodzie przez 10-15 minut. Przełożyć do blendera. Dodać 1 łyżkę wody z
gotowania daktyli, kakao, olej i zmielone orzechy. Miksować na gładką pastę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz