Tym spaghetti z tuńczykiem
poczęstowała mnie koleżanka po powrocie z Włoch. Gdy wprosiłam się do niej z
wizytą, zażyczyłam sobie włoskie smaki na stole. I tak oto ten prosty makaron
podbił moje serce i moje kubki smakowe. Tuńczyk, pomidory, oliwki. Nic dodać,
nic ująć.
SPAGHETTI
Z TUŃCZYKIEM
Składniki:
200g
makaronu spaghetti
1
cebula
2
ząbki czosnku
1
puszka tuńczyka w oleju
2
pomidory
10 zielonych oliwek
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
50g parmezanu
Makaron
ugotować. Piórka cebuli i posiekany czosnek przysmażyć na oliwie. Dodać tuńczyka odsączonego z
oleju i przyprawy. Smażyć przez chwilę do połączenia smaków. Dodać makaron, pokrojone pomidory
i oliwki. Wszystko wymieszać. Podawać posypane tartym parmezanem.
i oliwki. Wszystko wymieszać. Podawać posypane tartym parmezanem.
dziekuje :-))
OdpowiedzUsuń