czwartek, 3 listopada 2016

RACUCHY Z TWAROŻKIEM



Oto racuszki, które nie zawierają spulchniaczy, a tak pięknie rosną. To wszystko dzięki ubitym białkom. Do tego zawierają twarożek, który nadaje ciastu wilgoci, smaku i tekstury. Żeby było jeszcze zdrowiej, polecam użyć mąki z pełnego przemiału. Ciasto można dowolnie wzbogacać i aromatyzować: skórka z cytryny, pomarańczy, wanilia, cynamon, rodzynki, jabłka i wiele, wiele innych. Inspiracja ze strony Najsmaczniejsze.pl. Podwieczorek „full wypas”, jak nic.








RACUCHY Z TWAROŻKIEM
Składniki:
250g twarogu
2 jajka
120ml mleka
150g mąki pszennej
3 łyżki cukru
1/8 łyżeczki soli
1 łyżka cukru waniliowego
Twaróg rozgnieść widelcem. Wymieszać z żółtkami, mąką i cukrem. Wlać mleko. Białka ubić z solą. Delikatnie wmieszać w ciasto. Racuszki smażyć na odrobinie oleju. Wierzch można posypać cukrem pudrem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz