Oto racuszki, które nie zawierają
spulchniaczy, a tak pięknie rosną. To wszystko dzięki ubitym białkom. Do tego
zawierają twarożek, który nadaje ciastu wilgoci, smaku i tekstury. Żeby było
jeszcze zdrowiej, polecam użyć mąki z pełnego przemiału. Ciasto można dowolnie
wzbogacać i aromatyzować: skórka z cytryny, pomarańczy, wanilia, cynamon,
rodzynki, jabłka i wiele, wiele innych. Inspiracja ze strony Najsmaczniejsze.pl.
Podwieczorek „full wypas”, jak nic.
RACUCHY Z TWAROŻKIEM
Składniki:
250g twarogu
2 jajka
120ml mleka
150g mąki pszennej
3 łyżki cukru
1/8 łyżeczki soli
1 łyżka cukru waniliowego
Twaróg rozgnieść widelcem.
Wymieszać z żółtkami, mąką i cukrem. Wlać mleko. Białka ubić z solą. Delikatnie
wmieszać w ciasto. Racuszki smażyć na odrobinie oleju. Wierzch można posypać
cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz